Search our Site

Bambui Kamerun észak-nyugati területén, Tubah al-kerületben található Az első hely ahol kapucinus szerzetesek letelepedtek, és kezdeményezték az első FVR jelenlétet Kamerunban. Ma a megalapított Bambui Szt. Klára FVR közösség otthona, amely a “Well4Africa” víz projekt fő kérelmezője.

Az ország angolul beszélő területén dúló háború miatt sok fiatal diák átvándorolt a franciául beszélő területre, hogy ott menedéket találjon és tanulhasson. Ez a tény drasztikusan érinti Bambui falu lakosságát és komoly vízhiányhoz vezet ezen a területen, különösen a szegény gyerekeknek okoz problémát, akik nem tudnak olyan szállást bérelni, ahol van saját kút. A szomszédos faluban, Bambiliban sok közép- és felsőoktatási intézmény van (Állami Egyetem, Tanárképző, Mezőgazdasági Iskola), és a tanulók száma meghaladja az egymilliót.

A kapucinus szerzetesek elhatározták, hogy diákotthont építenek a szegény gyerekeknek a saját telkükön Bambuiban. Az új épületben 4 tágas hálóterem és 46 szoba lesz, ami 100-150 nehézsorsú gyermek elszállásolását teszi lehetővé, akik így megkapják a lehetőséget, hogy iskolába járhassanak. Az épület már majdnem elkészült, de a fő probléma a víz. A jelenlegi vízhiánnyal a falu forrása nem csatlakoztatható az új épülethez. A diákotthon a kapucinus kolostor mellett van, de a kolostor kútjában nagyon kevés a víz a száraz évszakban, és nem elég tiszta . Az ásott kutak vízminősége jellemzően nem olyan jó mint a fúrt kúté.

Bambui víz projekt célja: fúrt kutat létrehozni, víztartályt építeni, 2 nagy tartályt létesíteni és napelemes pumpát, két vízcsapot építeni, ahonnan az iskolás gyerekek inni tudnak. A vízcsapot a diákotthon mellé tervezik telepíteni, a fő útnál, így gyerekek ezrei jutnak vízhez az iskolába /egyetemre jövet-menet. A felmérés elkészült, hogy kiépíthető-e a fúrt kút, ami majd folyamatos vízellátást biztosít egész éven át.

A vízforrást közvetlenül a helyi FVR közösség felügyeli, együtt Bambui falu vízigazgatásával. A gyermekek szüleit kérik, csekély hozzájárulással támogassák a projekt fenntartását, mint a csapok vagy a napelemes rendszer karbantartása, az éves szülő –tanár találkozók alatt.

A víz projekt a Bambui Szt.Klára FVR közösség, a kameruni Ferences Világi Rend Nemzeti Tanácsa, és a kapucinus testvérek kameruni Assisi Szt. Ferenc szerzetes közösségének felelőssége.

Csak az Önök támogatása teszi lehetővé, hogy olyan víz projektek megvalósítását, mint a Bambui, a “Well4Africa” szociális kezdeményezés keretében. Az adományozás lehetséges módjairól az Adományok https://www.well4africa.eu/index.php/hu/adomanyok címen lehet tájékozódni. Isten áldja bőkezű támogatásotokat!

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07

Simple Image Gallery Extended