Search our Site

A globális koronavírus-járvány az afrikai országokat is elérte. A „Well4Africa” – „Kutak Afrikának” projekt kedvezményezett országai is közöttük vannak. Március elején a ghánai Sibi és Kongo településeknél indult meg egy-egy projekt, majd március közepén a zimbabwei Fatima misszió kapott támogatást.

Most a megvalósítást fel kellett függeszteni, mivel ezek az országok is karantént hirdettek. A munkálatok megindulnak, mihelyt a fizikai munkálatokat és az emberek találkozását engedélyezni fogják ezekben az országokban.

A helyi koordinátoroktól kapott információk szerint ezen országok és a kezdeményezésünk kedvezményezettjei kritikus állapotban van: sokuknak nincs bevétele a karantén miatt, az élelmiszerkészletek már-már drámai állapotot mutatnak, az emberek nem lehetnek biztosak abban, hogy az élelmük kitart-e addig, amíg a járvány véget ér. Az afrikai világi ferencesek sürgős segítséget kérnek, hogy a vírus terjedése megálljon és sok élet megmenekülhessen.

Picture: Egy fiatal fiú vár a sorára, hogy a főzéshez gázt kapjon. Zimbabwe országos karantént hirdetett március 30-án a koronavírus miatt. Szerző: Tsvangirayi Mukwazhi